БСП, резолюция, позиция

БСП-Пловдив на “Позитано” 20 в защита на изключения Георги Гергов – ВИДЕО

Социалисти от Пловдив се събраха пред централата на БСП на “Позитано” 20 за да връчат писмена позиция в защита на лидера си Георги Гергов.

Те поискаха среща лично с председателя на партията Корнелия Нинова, след което влязоха в сградата, за да депозират официално своята позиция, в която се изразява недоволство от „системното нарушаване на устава на партията и липса на адекватна политика“.

Вчера от централата разпространиха кратко съобщение, че са “събрани са необходимите подписи за приемане на решение за изключване на Георги Гергов от БСП”. Това би трябвало да означава, че от 185 членове на Националния съвет на БСП, за изключването му са събрани поне 94 подписи.

Решението за изключването на соцлидера ни Георги Гергов от БСП е в разрез с Устава на БСП, категорични са червените от Пловдив.

„Ние виждаме, че се отстрелват силните на деня в БСП. Изпълнителното бюро се разграничи от кмета на Перник Станислав Владимиров, който е кмет на годината и докара вода в града, затова че не следвал политиките на партията. Преди време имаше намеци за президента Румен Радев. Сега отстраняват Георги Гергов“, изразиха недоволството си те. Според тях, всичко това се прави с оглед реденето на листите за предстоящите избори.

От пловдивската организация също отрекоха твърденията, дошли от централното ръководство на партията, че след информацията за отстраняването на Гергов са постъпили над 100 заявления за членство в БСП-Пловдив.

В крайна сметка среща не е имало, защото от „Позитано“ 20 са заявили, че Корнелия Нинова е по задачи извън централата.

- реклама -