Бъчварова ГЕРБ БСП ДПС управление избори реформатори

БСП пита Бъчварова кой е наредил ареста на шефа на Агромах

БСП са внесли в парламента въпрос към вътрешния министър Румяна Бъчварова във връзка с аферата с шефа на Агромах Методи Бачев.

Вчера шефа на полицията в Благоевград хвърли оставка след като стана ясно, че е наредил ареста на Бачев и собственикът на сайта pirinsko.com Иван Хамбарджийски. Това е станало след като в публичното пространство изтече видеозапис, в който шеф на „Агромах“ във видимо пияно състояние говори сексуални обиди по адрес на премиера Борисов.

Кой нареди да го арестуват,а после да го освободят?

На този въпрос ще трябва да отговори министър Бъчварова по настояване на левицата.

„Докато е вървяло интервюто на премиера вчера сутринта (по bTV) двама души са били в ареста – нали се сещате, че един районен полицейски шеф няма сам да инициира ареста на местен олигарх. Затова питаме – кой е наредил, кой е разпоредил веднъж да ги приберат и втори път- да бъдат освободени?, интересува се левия депутат Желю Бойчев.

В същото време БСП се възмущават, че трети ден „цялата държавата се занимава с личните отношения на премиера Борисов“.

Да защитават така и хората, както честта на премиера

Жельо Бойчев: Искам да призова министър Бъчварова със същия устрем, с който защитава честта на премиера, за защитава и честта на хората и обществото.“

БСП недоволстват също така и от факта, че в силовото министерство се отделя толкова ресурс за „подобна случка с интимен характер“, докато техен сигнал за злоупотреби за стотици милиони при даването на пари за строителство на магистрали и пътища остава неразгледан.

Именно компанията Агромах е сред най-големите изпълнители на строителство и рехабилитация на пътища.

 

- реклама -