Стойнев, резолюция,

БСП: От вчера отношението на Европа към България не е същото

От вчера отношението на Европа към България не е същото.

Това заяви в декларация от името на „БСП за България“ депутатът Драгомир Стойнев.

Стойнев използва като повод вчерашната критична резолюция за страната ни, гласувана в Европейския парламент. „От вчера Европа с пръст посочи кои са виновниците за това състояние. Виновниците са от политическа партия ГЕРБ и „Обединени патриоти“, посочи Стойнев от трибуната на парламента.

Той припомни и скорошния мониторингов доклад на Европейската комисия, който също постави на масата проблемите на България с корупцията, свободата на словото и върховенството на закона.

Стойнев обърна внимание на факта, че от ЕНП също има депутати, които са подкрепили резолюцията, както и такива, които са се въздържали. „Това вече става диагноза. Нашата демокрация е болна. Тя трябва да бъде излекувана, да се намери лек“, продължи депутатът.

Според него Европа вече е осъзнала, че „близки фирми до управляващото правителство заграбват европейските фондове“, но допълни, че все пак страната ни не бива радва на тази резолюция.

„Основният проблем е, че българските граждани не вярват на своите институции“, каза още Стойнев и завърши: „Единственият лек е незабавна оставка“.

- реклама -