БСП- Лява България

БСП няма да внася вот на недоверие за сектор „Сигурност“

БСП няма да внася вот на недоверие заради сектор „Сигурност“. Това заяви председателят на партията Корнелия Нинова.

Според Нинова най-важно в момента е страната ни да бъде консолидирана.

Нинова посочи също, че управляващите са реагирали адекватно на случващото се в южната ни съседка Турция. Тя допълни, че още в сряда трябва Народното събрание да излезе с обща позиция.

„Мисля, че трябва да се следят внимателно процесите в Турция и ако се появи ново напрежение, трябва да се свика ново заседание на Консултативния съвет за национална сигурност“.

Относно вота на недоверие Нинова заяви, че с председателите на партиите, с които са обсъждали тази тема, са решили да я оттеглят на този етап.

„Моментът не е подходящ за вот на недоверие на тема „Сигурност“. В момента трябва да се обединим всички”, категорична беше тя.

Нинова подчерта също, че в момента е доста сложна международната обстановка и затова политическото противопоставяне няма място.

Нинова коментира и темата за демилитаризацията на Черно море и каза, че позицията на БСП е принципна по този въпрос. „Как точно ще го запишем в проекта за решение на парламента, ще го обсъдим на дебатите в парламента, но държим това решение да влезе в зала, да се обсъди и да бъде взето от Народното събрание“.

- реклама -