БСП: Няма да предлагаме министри, нито ще редим кабинет-ВИДЕО

БСП също като ГЕРБ ще върне мандата за съставяне на правителство след като президента им го връчи. Това стана ясно след среща на Корнелия Нинова с президента Росен Плевнелиев.

По-бързо да се организират предсрочните избори, поискаха от левицата. Те очакват в края на март, началото на април да бъдат насрочени предсрочните избори.

„Нито ще предлагаме министрите, нито ще редим служебен кабинет. По конституция това е в правомощията на президента. Ние като партия не участваме в съставянето на служебен кабинет, не участваме по никакъв начин“, каза още Нинова. Според нея това е приоритет на новия президент и те няма да му се месят.

5167644

БСП няма да пречат за приемането на Бюджет 2017 на второ четене в НС

БСП няма да прави нови предложения в Бюджет 2017. Относно идеята за премахване на плоския данък Нинова заяви, че това е разговор, който ще се води след изборите.

От БСП ще искат парламента да приеме някои закони – Закона за публичната собственост, Закон за храните – да гарантираме малкия и среден бизнес.

5167628Плевнелиев: Политическата криза е продукт на подадената оставка на Бойко Борисов

В началото на срещата президентът Росен Плевнелиев поздрави Корнелия Нинова и БСП за високия резултат на президентските избори и високите резултати, които са получили.

Плевнелиев изрази надежда БСП да запазят това доверие, което са получили.

Политическата криза е продукт на подадената оставка на Бойко Борисов, каза държавният глава.

Вчера Плевнелиев проведе консултации с ГЕРБ. Следващата седмица предстои да проведе с останалите парламентарно представени политически сили.

- реклама -