БСП: Няма да крепим кворума в Парламента, ще влизаме само за определени закони

Ръководството на БСП реши, че депутатите на партията ще продължат да не поддържат кворума за работата на Народното събрание и червените ще влизат в пленарната зала само при гласуването на определени закони.

„Няма да крепим кворума на такова мнозинство. Няма да се регистрираме освен в определени случаи. БСП ще бъде в зала само за отмяна на данъка върху старите коли, отмяна на екологичната такса за дрехи втора употреба, увеличаване на пенсиите чрез преизчисляването им, намаляването на заплатите на политиците и увеличаване на помощите за деца„, обясни Корнелия Нинова след заседание, на което червените обсъждаха бъдещото си парламентарно поведение.

По думите й депутатите, които не ходят на работа обикалят страната за срещи с гражданите

„Няма да се регистрираме за кворум. Групите ни, които обикалят страната в разговор за хората по „Визия за България“ продължават. Ще се върнем всички, ще се регистрираме за кворум, само при условията, които ви казах. Дотогава оставаме на сегашния режим“, допълни Нинова.

Тя за пореден път критикува кабинета. „Правителството на Бойко Борисов създава нестабилност в държавата, нищо не работи така както трябва – нито здравна, нито образователна, най-малко социална система, а също и в областта на икономиката. Държавата върви надолу. Нестабилността трябва да се спре, виждаме нейното спиране през оставката на цялото правителство и предсрочни избори“, добави Нинова.