остров

БСП: Не знаем дали Борисов си е купил остров, но в България изчезват милиарди

Премиерът Бойко Борисов си е взел цяла България, а дали си е купил остров или архипелаг, трябва да разследват специализираните служби. Това коментира говорителят на БСП Елена Йончева по време на брифинг в Народното събрание във връзка със спряно предаване на журналиста Милен Цветков по Нова. В него е щяло да се коментара новината, публикувана в гръцки медии, че българският министър-председател си е купил остров, но от телевизията обясниха, че е свалено от ефир заради липсата на всички гледни точки.

„Големият проблем в България е къде изчезват милиардите“, каза Йончева. По думите й в България се говори за корупция по високите етажи на властта и прилагане на сложна схема за присвояване на пари. „Става дума за милиарди, милиарди. Само от пробитата система на Агенция „Митници“, както в доклада на ДАНС, така и в констатацията на гл. прокурор, изчезват действително милиарди. В тази система служителите от Агенцията са можели да заличават стоки, които минават през България„, категорична бе тя.

„В България цензура съществува. Повод за това ни дава последния скандал, с който се занимават всички, а именно спряното предаване на Милен Цветков, само защото той си е позволил да се занимава с вътрешния свят на Бойко Борисов покрай новината, фалшива или не, че премиерът си е купил остров. Прочетох обясненията на медията, че не били спазени етични и морални журналистически стандарти и у мен се заражда едно голямо питане – как тези стандарти все важат, когато темите са за Бойко Борисов“, подчерта Александър Симов. Той възрази на тезата, че свободата на словото е отговорност на самите журналисти.

Премиерът подава оставка ако се докаже фалшивата новина

„Умолявам ви, дали се цензурирате, дали се автоцензурирате каквото искате правете, но моля ви не ми забърквайте името„, заяви днес по този повод самия Бойко Борисов.

„Каквото искате пускайте, каквото искате правете, но да ми замесвате името просто – не само, че не е честно, нито съм с някой говорил. Всичко, което има фалшиво, да го пуснат все ми е тая, щото рано или късно истината излиза. Пуснете всички разследващи, имате прекрасни разследващи журналисти, да отидат, да проверят и ако е истина ще дойда и ще си оставя там оставката, но не издевателствайте така върху мене. Или е цензура, или е автоцензура. Няма какво да се прикрие от моята дейност. И аз имам семейство и те гледат. Просто умолявам ви“, обърна се премиера към оператора на Нова, който снимаше началото на правителственото заседание тази сутрин.

- реклама -