БСП: Не искаме надница за дните, в които ни няма в парламента! Решението е тежко, но ще го изпълняваме

БСП

Отказът ни да не влизаме в зала не може да е конюнктурна приумица, това е тежко политическо решение, което ние ще изпълняваме. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като днес депутатите на партията не се явиха в Народното събрание.

Левицата няма да получава заплати за дните, в които отсъстват от парламента

 „Има правила за ходенето на работа и заплащането. Наричат се правилник за дейността на Народното събрание и той има силата на закон. Там ясно е разписано, че като не ходим през деня на работа, не ни се плаща. Няма да ползваме коли, няма да ползваме бензин, няма да си получаваме надниците в дните, които сме на работа. Това е ясно разписано в правилника и предлагам да се изпълнява. Правилникът е закон“, каза лидера на партията Нинова.

На въпрос как би реагирала БСП на евентуално вето и дали ще се върне в зала, тя обясни, че такова е решението на Националния съвет.

„Никой от нас, включително и аз не можем да променим решението на Националния съвет. Това е наш висш орган. Там са участвали 120 човека, гласували, взели решение. Ние го изпълняваме. Докато това решение е в сила, ние не влизаме в зала. Не може да е такава конюнктурна приумица, влизаме или неизлизаме. Това е тежко политическо решение, което ние ще изпълняваме“, допълни Нинова.