БСП настоява за изслушване на Валери Симеонов в парламента, партията готова за предсрочни избори (ВИДЕО)

Подписахме искане утре първа точка в дневния ред на парламента да бъде изслушване на Валери Симеонов, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Tя коментира създалата се ситуация около исканата оставка на вицепремиера по икономическата и демографска политика Валери Симеонов заради неговото изказване по адрес на майките от инициативата „Системата ни убива“, които той нарече „кресливи жени“ с „уж болни деца“.

„Ние сме сериозни политически опоненти с Бойко Борисов, но не мога да не призная, че през тези години той е изглеждал като човек, който владее ситуацията. За пръв път ми изглежда безсилен и безпомощен, като премиер да, реши проблема. Вчера го прехвърли на Каракачанов, онзи ден – на Волен Сидеров. Това не е нито лидерско, нито премиерско“, смята Нинова. Според нея, с действията на Борисов внушава идеята, че „цялата конструкция на правителството виси на оставката на Валери Симеонов“, което Нинова смята за „израз на пълно безсилие“. „Това е тревожно за България“, подчерта тя.

От левицата изразиха и готовност да създадат бърза организация за предсрочни парламентарни избори, а „Визия за България“ да бъде превърната в конкретна управленска програма с ясни ангажименти.

Лидерът на БСП коментира и провелата се днес среща между представители на БСП и Камарата на строителите в България, на която са обсъждани проблемите в строителния сектор, както и възможните мерки за тяхното решаване. От опозицията настояват за промяна на модела в строителния бранш. „Модел, в който се нарушават всякакви закони и правила – един човек излиза и определя кой да влиза и излиза от обществените поръчки. Модел, в който строителния бранш е принуден да връща пари от обществени поръчки, за да си спечели благоволението на управляващите“, посочи Нинова. Отбелязана е и необходимостта от законодателни промени в сектора.

От Камарата на строителите също настояха за осигуряване на спокойствието в бранша.

- реклама -