КСНС

БСП настоява президентът да свика КСНС заради пробива в НАП

Обръщаме се към президента Румен Радев и настояваме, искаме, молим го да свика КСНС. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание.

В декларация от името на парламентарна група тя заяви, че вече 4 дни държавата е ударена от „цунами“, което изглежда нараства. „Става въпрос за безпрецедентната криза с изтичането на личните данни на 5 млн. българи от НАП”, посочи тя.

Нинова смята, че Бойко Борисов не може да се справи с тази криза, и затова те се обръщат към президента Радев. „И всеки, който от вас е съгласен може да го направи, и настояваме, искаме, молим го, както прие, ще го внеса и писмено днес, – да свика Консултативния съвет за национална сигурност. Да се съберем там всички – представители на службите, на политически партии, ръководство на парламент, ръководството на държавата и да вземем мерки да овладеем тази криза, макар че тя тепърва ще се развива, последиците тепърва ще ги усещаме”, заяви тя.

От БСП смятат, че на КСНС трябва да се реши кой ще носи отговорност за създалата се ситуация – наказателна и политическа.

- реклама -