БСП настоява премиерът да присъства на дебатите за вота на недоверие

Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов, икономическият Емил Караниколов и вътрешният министър Младен Маринов да дойдат в парламента на дебатите за вот на недоверие към правителството, поискаха от БСП.

Днес в тази зала липсва премиерът Борисов, липсват и тримата нарочени министри за отстраняване. Нашите въпроси са към тях, няма как хората, които олицетворяват проблемите да ги няма в тази зала, каза соцдепутатът Георги Свиленски и настоя шефката на парламента Цвета Караянчева да ги покани в парламента.

Тук има достатъчно колеги, други ще бъдат поканени да дойдат, част от министрите са в отпуска. Премиерът Борисов е в Брюксел, обясни му Караянчева.

Моля да им прекратите отпуската и веднага да дойдат тук, няма да им отнемем много време. Някои от тях след това ще излязат в постоянен отпуск, отвърна Свиленски.

Когато кацне премиерът, ще го поканя да дойде, няма как да го докарам от Брюксел, настоя Караянчева.

Вотът на недоверие бе внесен от 77 народни представители от БСП заради корупцията в управлението. Днес на дебата в парламента дойдоха десетима министри, както и вицепремиерът Томислав Дончев.

- реклама -