БСП: Ако ни потърсят от „Има такъв народ“, ще ги подкрепим-ВИДЕО

Нашата партия смята, че сега е време да се състави стабилно правителство, ще подкрепим кабинет на ИТН. Това заяви при консултациите при президента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Консултациите с вашата група са важни, най-малко по две причини. Хилядите български граждани, които ви подкрепиха и на тези избори, свързват с вас надеждата си за по-социална, солидарна и справедлива България. И второ – вашият дългогодишен опит и традиции в парламентаризма са изключително важни за намиране на баланс”, приветства партията президентът.

 

„БСП има последователна политика и ясни решения по всички въпроси. Смятаме, че сега е необходимо да се състави стабилно правителство предвид социалната, икономическа и здравна криза“, заяви Нинова. Тя добави, че правителството на „Има такъв народ“ ще бъде подкрепено при 4 условия.

Тези условия са: 1. да се предприемат спешни и важни стъпки за преодоляване на икономическата, социална и здравна криза – стъпки ориентирани към помощ на хората и икономиката; 2. да се започне задълбочена ревизия на управлението на Бойко Борисов; 3. бързи и конкретни стъпки по Плана за възстановяване и развитие; 4. нови изборни правила, за да се гарантира честността на изборите.

Държавният глава не изключи, да бъде връчен трети мандат. Лидерът на БСП отговори, че ако се стигне до връчването на трети мандат и партията го получи, „ще съберем колективните органи на БСП и ще решим“.

Президентът Румен Радев заяви, че консултациите с БСП са важни по две причини.

„Първата, защото хилядите български граждани, които ви подкрепиха на изборите, са с надеждата за една по-социална и по-солидарна България. Втората, вашият опит и традиции са много важни за намирането на баланс между изключително амбициозния план за законодателство в новия парламент и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със сериозна парламентарна подкрепа“, отбеляза президентът.

Той също така подчерта, че бъдещото правителство не може да бъде плод на безпринципни коалиции.

„Тук виждам вашата роля, с вашия и опит да търсите приоритети, ясни цели, отговорност чрез активен диалог. НС е гарантът, който ще произведе новия кабинет“, каза още Радев, обръщайки се към Нинова.

- реклама -