сн. БГНЕС

БСП каза на Марешки да ходи в затвора, той ги нарече „изверги“

Скандал и остра размяна на думи в пленарната зала между Веселин Марешки и депутатите от БСП. Марешки заяви, че от БСП нямат право да му искат оставката, защото те самите докарали държавата до колапс няколко пъти.  Миналата седмица от левицата настояха за това заради наложената му присъда от 4 г. по обвинение за рекет и изнудване. Това възмути червените, които настояха той да отиде и да излежи присъдата си.

„Миналата седмица ми бе поискана оставката, нямаше да обърна внимание, ако не бях получил хиляди писма в подкрепа от българските граждани“, каза Марешки. Той сподели, че в някои от писмата граждани му напомнили историята, според която именно лидерът на БСП Корнелия Нинова е участвала в двете правителства на Симеон Саксобургготски и Иван Костов, като едва на 28 г. е била директор на „Техноимпекс“. В правителството на Сергей Станишев пък е била зам.-министър на икономиката и била “уволнена заради разкрития за големи злоупотреби в ресора ѝ”. Румен Гечев пък бил вицепремиер, когато пенсиите били 3 долара, а заплатите 5, имало чудовищна инфлация, фалит на банките, а правителството било изгонено с камъни.

„Всичко това ми е припомнено от българските граждани и то е част от БСП. Хора, които са издевателствали върху хората, докарали са ги до просешка тояга, не знам как да ги нарека, може би така, както ми подсказвате – изверги“, каза още Марешки. Той изреди и Кристиан Вигенин, Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Георги Андреев и обясни, че те също били изгонени с камъни, а сега седели на предните банки на БСП в прламента и обещавали, че са лицата на промяната.

Червените побързаха да му влязат в тона.

„Човек с присъди, човек, който нарушава закона, защото имате 200 аптеки по закона, в който пише, че може да имаш четири, човек, който е станал за смях пред целия народ, да ми дава оценки – това е свинщина от висок порядък“, отвърна му червеният депутат Антон Кутев.

„Допуснахте от трибуната да се говорят клевети и то от един “народен преставител”, който е осъден на втора инстанция. Какво чакате? Да го изнесат с белезници? Това ли чакате? Вместо да му направите забележка и да го накарате да си подаде оставката, за да не петни тази институция“, обърна се пък депутатът Иван Иванов към Караянчева.

Истината, колкото и да боли, няма значение от кого е казана. Аз пък искам вашата оставка, отвърна Марешки.

Виждате ли колко беше права парламентарната група, когато каза, че този човек няма място горе до вас? Той трябва да отиде да си излежи присъдата, а не да седи тук, настоя след това червеният Георги Свиленски.

- реклама -