тол такси

БСП искат договора между АПИ и „Автомагистрали“ и споразуменията с фирмите за строежи на пътища

В понеделник от БСП ще внесат искане да бъде предоставен договорът между АПИ и „Автомагистрали“, както и рамковите споразумения между избраните фирми и пътната агенция.

Това обяви заяви зам.- председателят ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в предаването „Седмицата“ по Дарик радио. Той припомни думите на бившия директор на АПИ Светослав Глосов от 10 октомври 2018 г., когато той заявява, че в края на 2018 г. ще се обяви обществена поръчка за магистрала „Хемус“.

БСП процедура концесия тол-система терминал интермодален

„На 28 декември 2018 г. обаче министър-председателят казва, че ще се отпуснат един милиард и триста милиона на „Автомагистрали. Затова ще поискаме да ни бъдат предоставени тези договори. Ние не сме против фирмите – ние сме против манипулации и липса на прозрачност при изразходване на тези средства. Тези пари не са на ГЕРБ или Борисов, всеки един български гражданин трябва да знае как се харчат. Против сме да не се спазва Законът за обществени поръчки, да няма критерии и да не се спазват правилата в държавата“, категоричен бе социалистът.

К. Нинова със скандално изказване от трибуната. Обвини поименно фирми в обвързаности

Трейс Груп отхвърлят обвиненията на Нинова, изречени от парламентарната трибуна

- реклама -