БСП дебат Корнелия Нинова

БСП иска по-сериозни мерки на границата срещу нелегалните мигранти

Левицата настоява за по-сериозни мерки на границата срещу нелегалните мигранти. Това стана ясно от изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова пред националната телевизия.

„Трябва да се предприемат по-сериозни мерки срещу нелегалното влизане на мигранти в България. Според данни на МВР, ако хващат 4 000 души на входа на България, 13 000 са заловени в страната и на изхода т.е. три пъти повече не са заловени.”

По думите на Нинова е необходимо по-солидно присъствие на Армията по границата спешно дострояване на защитната ограда. Но, най-вече да се отмени Постановление 208 на МС за бежанците. „С такова постановление се дава стимул на тези хора за заселване, право на здравно осигуряване, социални осигуровки, безплатни жилища – това са услуги, които не се дават на българските граждани”, подчерта председателят на левицата.

По-рано днес стана ясно, че заради подобни позиции на новоизбрания президент Румен Радев, председателя на Европейския парламент Мартин Шулц настоява за среща с него.

БСП настоява и за мажоритарен избор в смесена система

Председателят на БСП е на мнение, че са необходими предсрочни избори и не е възможно правителство в рамките на този парламент.

„Не сме против мажоритарните избори. Дори ние сме внасяли такъв елемент. Съобразяваме се с резултата от референдума. Искаме да се въведе мажоритарен избор в смесена система и вероятно това ще бъде нашето окончателно мнение на Националния съвет, който предстои”

Нинова бе категорична, че БСП няма нищо общо със законопроекта на Мая Манолова за изборни промени и не познават мотивите й. Партията ще внесе свои предложения. ю

източник: БНТ

- реклама -