бсп

БСП иска оставката на Меглена Кунева

БСП иска оставката на Меглена Кунева, обяви в Стара Загора лидера на левицата Корнелия Нинова. Основната причина е фалшивото обещание за вдигане на учителските заплати с 10%.

„Учителският събор беше гавра с българските учители – да ги караш от цялата страна и да им държиш реч, без да им дадеш възможност да си кажат мнението. Да им кажеш, че ще им вдигнеш заплатата с 10%, а на другия ден министър-председателят го опровергава“ – мотивираха исканата оставка от БСП.

Миналата неделя пред 12 000 учители в столичната зала „Арена Армеец“, Кунева обеща да вдигне заплатите им с 10% от следващата година. По-късно се оказа, че тя не е съгласувала индексирането нито с финансовия министър, нито с премиера. Обещанието й бе определено от Бойко Борисов като “ добро пожелание в неточно време“.

4877449
Кунева обеща пари на учителите без да пита премиера

БСП иска оставката и заради матурите и ниските оценки

Сред останалите мотиви за смяна на просветния министър, Корнелия Нинова посочи новия образователен закон, който предвижда субсидиране на частните училища, което според левите ще стане за сметка на държавните и общинските учебни заведения. Те ще сезират Конституционния съд и ще поискат отлагане на закона с 1 година.

БСП иска министър Кунева да поеме отговорност и за изтичането на информация по време на матурите, както и за последвалите масови ниски оценки. Искаме оставката на Кунева. Какво още трябва да се случи, за да бъде освободен министър?“ – питат от „Позитано“ 20.

- реклама -