БСП, Фандъкова,
Снимка: БГНЕС

БСП иска оставката на Фандъкова заради убитото от ток момче

Ние настояваме за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова – стигнахме до там, че корупцията вече убива.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Иван Ченчев в декларация от името на група по повод загиналото дете в столицата след токов удар.

Според него този път номера на управляващите няма да мине, как и какво се е случило „там долу някъде“. „Този път номера няма просто да мине, защото се касае за смърт, защото се касае за политическа некомпетенция, защото се касае за корупция и за ваше управление“, допълни още Иван Ченчев.

Той обърна внимание, че последните 12 години София се управлява от Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова.

„Стигнахме до там, че днес искаме да търсим и да посочим всички кой е политически отговорен за това, което се случи и за стотици други подобни случаи на безстопанственост, на некадърност. Заради това, че в управлението на страната, в различните администрации, има калинки. Всички вие от управляващото мнозинство скачате като ужилени, че стигнахме до там, че корупцията вече убива“, заяви още Иван Ченчев.

„Политическата отговорност трябва да се търси тук в тази зала, защото всички ние имаме дълг към гражданите. Каква е хронологията, какво се случи след като имаме такъв ужасяващ инцидент. Какво ще прикрием?“, посочи още Иван Ченчев.

Депутатът от БСП отправи критики и към премиера, който не е стъпвал в парламента. „Българският народ заслужава обяснени, кой е виновен за всичките ви поразии и безобразия. Отговорността е ваша. Ваша. Вие управлявате“, посочи още Ченчев.

- реклама -