ПГ на БСП оставка Главчев Бойчев

БСП иска оставката на Димитър Главчев, цялата група на социалистите напусна парламента

ПГ на БСП започва подписка и процедура за оставката на председателя на парламента Димитър Главчев.

В знак на протест цялата парламентарна група на левицата напусна днешното заседание на Народното събрание.

„Парламентарната група на БСП започва подписка с искане за оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Ще настояваме наказанията на Корнелия Нинова и Антон Кутев да бъдат отменени. Това заяви в парламента депутатът от БСП Жельо Бойчев. Той обясни, че Главчев налага цензура.

„Няма да позволим гласът на опозицията да бъде заглушен“, отсече Бойчев, който по традиция откри напечения брифинг със стария лаф: „Днес е един лош ден за парламентарната демокрация…“

Няма да ме спрат по този начин, каквото и да правят ще продължавам да им казвам истината в очите.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Заради цитат на Бойко Борисов е отстранен лидерът на опозицията. Няма нищо по-недемократично и безумно от това, което току що се случи, категорична бе Нинова.

Тя обясни, че колегата й Антон Кутев е бил отстранен, защото е помолил Димитър Главчев да възстанови микрофоните, за да може Нинова да си довърши декларацията.

„След като няколко пъти бяха отправени заплахи към журналисти за това, което правят и говорят, стигнахме до следващата стъпка – заплаха и отстраняване на опозицията за това, че говори“, заяви Корнелия Нинова.

„Няма да ме спрат по този начин, каквото и да правят ще продължавам да им казвам истината в очите. Тези хора рушат държавността, правовия ред, съсипват институцията, която ще я има много години след нас. Дано по-достойни хора да влязат тук, за да бъде България нормална“, каза още Нинова.

От своя страна депутатът от БСП Антон Кутев бе категоричен, че Димитър Главчев не може да остане председател на НС, защото видимо не си сдържа нервите.

„Не разбрах защо ме отстраниха, най-вероятно, защото поисках оставката на председателя на НС“, коментира той. „Не беше необходимо това днес.

Не можеш да вземеш думата на председател на ПГ, която чете декларация, защото нещо ти се е сторило. В това, което говори Корнелия Нинова нямаше никакво основание за това тя да бъде спряна“, убеден е Кутев.

Той смята, че председателят на НС е най-високата длъжност в държавата и не може да се заема от човек, който не може да си сдържа нервите и практически не дава равнопоставеност на политическите сили.

Искам да имаме нормално работещ парламент, а с председател като Главчев приличаме на украински“, каза още Антон Кутев.

- реклама -