Нинова, БСП, толсистема, Борисов

БСП иска изслушване на премиера заради въвеждането на толсистемата – ОБНОВЕНА

БСП е внесло искане в Народното събрание за изслушване на министър-председателя Бойко Борисов утре за хаоса, свързан с въвеждането на толсистемата.

Това обяви по време на пресконференция председателят на ПГ на „БСП за България“ и лидер на партията Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Тя определи въвеждането на тол системата като „поредният провал“ на правителството на Борисов. Нинова посочи, че протестират хората не само в населените места около София, но и в Пловдив и Русе.

Тя бе категорична, че решение на Министерски съвет е определило пътищата, за които трябва да се плащат винетки, а Агенция „Пътна инфраструктура“ само е изпълнила това решение. Освен това БСП не искат вместо премиера на изслушването да се явява регионалния министър Петя Аврамова, защото според тях тя не е компетентна по проблема с тол системата.

„Това е система, която засяга и обхваща всеки български гражданин и всеки един гражданин, който преминава през България. Затова още преди години искахме разговора да се проведе в българския парламент, в парламентарните комисии по транспорт, където е мястото. Там да бъде взето решението каква система е необходима, кои улици и магистрали, първокласни и второкласни пътища да бъдат таксувани. Какъв да бъде размерът на тези такси? Знаехме, че тази система по този начин въвеждана от тези хора, работейки на тъмно, работейки скрито, криейки се и прехвърляйки отговорност, няма как да тръгне„, коментира левия депутат Георги Свиленски.

МРРБ: Системата е инструмент за борбата на държавата срещу сивия сектор

сн. БГНЕС

През последните дни се наслушахме и на стъкмистика, и на изкривени аргументи. Това каза зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков по време на брифинг в МРРБ.

Той уточни, че тол системата е основният инструмент в борбата на държавата срещу сивия сектор. „Нещо, което многократно сме коментирали и което е ясно за всички български граждани. Целта не ни е борба с дребния нарушител, а със сивия сектор в транспортния бранш“, уточни още Нанков.

Той коментира изявления на ръководството на БСП по темата тол система, електронни винетки, квалификациите от тяхна страна.

„И Свиленски не ни разочарова. Отново зле подготвен както досега по повечето теми може би подвежда партийните си шефове, но когато се опитва да подвежда българските граждани, мисля, че е редно да отреагираме”, обясни Нанков.

- реклама -