Левски

БСП иска Борисов да се извини заради репликата, че Левски може да прескочи оградата на границата

БСП настоява премиера Борисов да се извини за вчерашното си изказване по време на конгреса на ГЕРБ, когато заяви, че Васил Левски също можел да прескочи оградата по границата с Турция. Думите му бяха в контекста на критиките, които левицата редовно му отправя и конкретно за филма на Елена Йончева за защитното съоръжение, в което бяха показани кадри на бежанци, които безпроблемно се прехвърлят през телената ограда.

„В нашата история има събития и имена, които през всички години са олицетворявали националния ни идеал и гордост. Едно такова име е Васил Левски. Всички се кълнем в неговата мечта за „чиста и свята република“ и се стремим да постигнем завета му – българският народ да бъде равен на другите европейски народи„, пишат от БСП в отворено писмо.

Българският министър- председател Бойко Борисов обаче сравни Левски с нелегалните мигранти по следния начин: „Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски шеще да я прескочи, ако беше жив.“

Остро осъждаме това изказване и настояваме Бойко Борисов да се извини на народа ни, подчертават от „Позитано“ 20.

„Скъпи българи, Над всяка партия, над всеки политик стоят святи за България личности. Във времето на разделение, в което живеем, останаха твърде малко неща, които ни събират. Нека се обединим и не позволяваме на никого да поругава националните ни герои“, завършва писмото, което е подписано от Корнелия Нинова.

- реклама -