Корнелия Нинова резолюция, Истанбулска конвенция

БСП и „Има такъв народ“ ще търсят форма за политическа подкрепа утре

Утре и вдругиден „Има такъв народ“ ще се срещат, за да уточнят формата за политическа подкрепа, която социалистите могат да дадат на партията. Това стана ясно от изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Срещата между двете партии продължи 45 минути. Тя бе и най-дългата спрямо срещите на ИТН с ДБ и ИБГНИ.

Колегите от ИТН приеха, че трябва да имаме някаква форма на политическо съгласие по приоритети и се разбрахме да се съберем утре и да решим каква да е тази форма, обясни Нинова.

Оценката за Министерския съвет се взема от колективните органи на партията, не от председателя, каза Нинова на въпрос какво мисли за състава на кабинета.

Преговори с ДБ и ИБГНИ не водим и отговаряме за нашето решение, независимо какво ще кажат те, отвърна тя на въпрос ще подкрепят ли кабинета, ако другите две протестни партии не дадат подкрепата си.

Не зависи решението от това, ние сме партия от 130 г., провеждаме политика срещу ГЕРБ над 5 г., каза тя.

Единствената промяна в структурата е демографска политика в името на Министерство на труда и социалната политика. И не виждам дълга ръка на ДПС в демографската политика. В начина на представяне, структурата не виждаме никакви дълги ръце. Право на първата партия е да си направи структура и предложение, категорична бе тя.

- реклама -