Румен Петков, АБВ, БСП, кандидат президент ген. радев

БСП и АБВ са близо до обща кандидатура за президент

С БСП сме по-близо до обща кандидатура за президент. Това каза заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

По думите му и двете партии са извървели дълъг път. „Всеки от нас е със своите отговорности. Имаше един период от време, в който бях много остро критичен. Сега мисля, че всичко това, което изживяхме, надявам се и надживяхме е било за добро“ , добави Румен Петков.

Срещите между двете партии продължават

От АБВ са в готовност за среща с БСП и то по много по-широк кръг въпроси. „Лично за себе си считам, че и ръководството на БСП са готови за такава среща. При тях си има специфични процедури, които за този случай считам за оправдани“, каза той. По думите му БСП преживява без съмнение тежък период. Според него всякакви опити за външно вмешателство и интервенция в партията са неприемливи.

Румен Петков изрази надежда, че ръководството на БСП ще намери не просто средствата да се успокоят нещата вътре в партията, а да бъдат мобилизирани избирателите й. „Ние от АБВ извървяхме много дълъг, много труден уверявам ви , път за да създадем всички условия и предпоставки да стигнем до обща кандидатура“, посочи Петков.

Ген. Румен Радев

По отношение на кандидатурата на ген. Румен Радев, Румен Петков посочи, че не би си позволил да коментира политическите аспекти на неговата фигура. „Искам дебело да подчертая, че това един изключително подготвен и достоен човек. След това български генерал, след това офицер, след това пилот. Преди всичко почтен, редовен, силен човек“, заяви той.

- реклама -