БСП и АБВ
Новият лидер на БСП е отворен за преговори с АБВ

БСП и АБВ с общ опозиционен фронт

БСП и АБВ ще оформят общ опозиционен фронт срещу правителството. Това се договориха двете партии след среща в парламента, на която се разбраха и да си сътрудничат по различни законопроекти.

Хората на Първанов са поискали от левицата приоритетно да се преговарят с тях за общ кандидат-президент. Преди това обаче ще трябва да изчакат БСП да проведе вътрешен референдум как да се яви на президентските избори.

От АБВ обявиха, че са удовлетворени от срещата, тъй като по думите им от две години призовават БСП за разбирателство. Хората на Първанов са убедени, че трябва да има диалог в лявото пространство и да се търсят възможности за общи политически действия.

АБВ:„Отказът за диалог от предишното ръководство на БСП, което беше разтълкувано като политическо високомерие, не работеше в полза на левите избиратели. Надяваме се тази липса на диалог да е преодоляна”.

Затоплянето на отношенията между двете партии започна след като неотдавна столетницата избра нов лидер – Корнелия Нинова. Водената от нея политика предвижда консолидация в лявото политическо пространство. Георги Първанов пък бе изключен от БСП в началото на 2014-та след като обяви, че подготвя свой политически проект – АБВ.

- реклама -