Румен Радев

БСП и АБВ подкрепят ген. Румен Радев за президент

БСП и АБВ се обединяват около кандидатурата на ген. Румен Радев за президент. Това стана ясно от съвместна пресконференция на ръководствата на двете партии.

„Двете партии се доближаваме до възможната кандидатура на ген. Румен Радев. Това не приключва въпроса. Ще проведем Национален съвет, на който ще бъдат подложени на обсъждане и гласуване всичките кандидатури. Окончателното решение в БСП ще бъде на Националния съвет на партията. обясни Корнелия Нинова.

Румен Радев

Първанов и Калфин оттеглят кандидатурите си

Председателят на АБВ Георги Първанов изтъкна, че от партията са били максимално конструктивни.

„Направихме своите компромиси, както е редно в едни преговори, водени от доброто желание да имаме силна, убедителна кандидатура. От АБВ снехме от обсъждане нашите две кандидатури – моята и на Ивайло Калфин, защото сме убедени, че кандидатурата на ген. Радев е силна кандидатура, която има всички шансове да спечели президентските избори.

„Ген. Радев е непартийна кандидатура“, подчерта Първанов и допълни, че това е предимство.

По-рано днес правителственото прие предложението си до президента да освободи от военна служба и длъжност командира на ВВС генерал Румен Радев. Ген. Радев подаде рапорта си за напускане на 1 август.

Кой ще е кандидатът за вицепрезидент

Кой ще е кандидатът за вицепрезидент ще стане ясно след като бъде избран кандидатът за президент, посочи Корнелия Нинов. По думите й, решението ще бъде взето от Националния съвет на коалицията.

Георги Първанов пък обясни, че АБВ няма да издига кандидат за вице, защото било редно номинираният за държавен глава да посочи името на заместника си.

БСП не приема оставките на Юрий Асланов и Костадин Паскалев

Подадените оставки на Юрий Асланов и Костадин Паскалев като членове на Изпълнителното бюро не са приети, съобщи Корнелия Нинова. Подадените оставки няма да бъдат внесени за обсъждане в Националния съвет. Нинова отказа да посочи имената на своите бъдещи заместник-председатели.

- реклама -