Емил Димитров-Ревизоро, БСП, ДПС, Воля

БСП, ДПС и „Воля“ няма да подкрепят кандидатурата на Емил Димитров

ПГ на БСП за България няма да подкрепи предложената кандидатура на Емил Димитров – Ревизоро за поста на министър на околната среда и водите.

Това каза Кристиан Вигенин от БСП за България.

„Но ние можем само да ви благодарим за нея, за начина, по който тя беше направена, както и за мотивите, с които беше взето решението, защото по един невероятно убедителен начин демонстрирахте цялата несъстоятелност на това управление и цялата си непригодност да решавате проблемите на хората и държавата”, заяви Вигенин.

Джевдет Чакъров обяви, че ДПС няма да подкрепи избора на предложението за нов министър на околната среда и водите. „Първо, защото сме опозиционна политическа сила и второ имаме наши принципни аргументи”, каза той. Чакъров изброи, че това е деветата смяна на министри в този кабинет, т.е повече от половината. „Сменят се министри, а трябва да има смяна на политиките, трябва да има визия за реформи и ние не чухме такива аргументи”, заяви той.

От ПГ на „Воля” пък напуснаха пленарната зала и няма да участват в гласуване на избора на нов министър на екологията.

„Ние от „Воля” сме против държавата да се управлява на квотен принцип. Схемата на разделяне на министерства на „наши” и „ваши” показва, че е порочна и сбъркана“, заяви от трибуната Пламен Христов.

Той се обърна към парламентаристите от ВМРО като им припомни, че най-добрият им специалист в екоресора е в ареста. Затова не е нормално единият ти министър да е разследван заради некомпетентност, а ВМРО да предлага друг за поста с неясна експертиза за ресора, само, защото квотата е тяхна.

- реклама -