цар калоян, престъпление, полиция, изнасилване, опит за убийство

Брутално престъпление вдигна на крак Цар Калоян: Млад мъж изнасили и опита да убие братовчедка си

Вълна от възмущение и страх заля Цар Калоян. Вчера стана ясно, че 25-годишен мъж е изнасилил, пребил и опитал да подпали непълнолетно момиче. В последствие се оказа, че тя е негова братовчедка.

Младежът се оказва рецидивист – и преди и лежал в затвора за изнасилване на член от семейството си, но е пуснат предсрочно. Получава присъда и за грабеж.

„Тогава е бил младеж. Очевидно поведението му в затвора е било такова, че са му гласували доверие“, коментира окръжният прокурор Тихомир Тодоров, цитиран от Нова телевизия.

Младият мъж се е опитал да се укрие след извършеното престъпление, но в последствие е задържан. По думите на окръжния прокурор на града, органите на реда са спасили живота му, защото хората в градчето били готови да го линчуват.

Очаква се да му бъдат повдигнати няколко обвинения. Законът предвижда най-тежките наказания за мъжа – 15-20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Жертвата на мъжа е в болницата в Русе в тежко състояние. Тя е с около 30% изгаряния по тялото, тъй като извършителят я е запалил след изнасилването.

Нараняванията ѝ са несъвместими с живота, но медиците се борят да спасят момичето.

Реакциите на хората в града бяха много сериозни, чуха се закани, че ако мъжът се върне в Цар Калоян, ще го линчуват.

„Не знам защо го е направил. И двамата са ми внуци. Бащата на момичето, малкият ми син, е в Германия, за да работи“, сподели дядото на жертвата и насилника пред Нова телевизия.

Жители на селото пък споделят, че рецидивистът е живял с майката на пострадалото момиче преди години. Тя го е съдила за изнасилване.

- реклама -