Броят на приетите в болница с COVID мина 1000

За първи път от месеци броят на приетите в болница с COVID мина 1000. Това сочат данните в Единния информационен портал. Броят на хоспитализираните към момента е 1073 души, като 172 от тях са приети през последното денонощие.

Инаме 1566 са новите случаи на COVID-19 у нас. Това са със 70 случая по-малко от предходния ден.

Ден преди да станат задължителни: намалиха срока за носенето на маски

За последните 24 часа са направени  6596 теста, което означава, че заболелите са 23,74% от тестваните.

В интензивни отделения в момента има 48 пациенти с коронавирус, с 8 по-малко от предишното денонощие. Починалите за денонощието са 5 човека, като трима от тях са били със завършен ваксинационен цикъл.

Без карантина за COVID-19 – къде и откога? 

Това е пореден ден на намаляване на броя на болните с коронавирус. В четвъртък влезе в сила и заповедта, с която бяха въведени нови мерки срещу заразата в София. С нея беше върнато задължителното носене на маски на закрито, но с много условности. И само за срок от 4 до 19 август.

В заповедта се конкретизира, че противоепидемичните мерки не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 г. По отношение на големите търговски обекти, тип мол, е направено уточнение, че гражданите следва да носят предпазни маски за лице

при посещение на отделните търговски обекти в рамките на мола,

но не и в общите части.

- реклама -