Броят на починалите от коронавируса в света премина 3000, заразените в Италия се увеличават

В световен мащаб смъртните случаи, причинени от новата епидемия от коронавирус премина 3000 след като Китай отчете 42 нови смъртни случая.

Най-новите смъртни случаи отново са от провинция Хубей, съобщи Националната здравна комисия, след като отчете най-ниския дневен брой нови заразявани от края на януари.

Броят на заразените с COVID-19 почти се е удвоил в Италия

Заразените с новия коронавирус се удвоиха през последните 48 часа в Италия, заяви в неделя ръководителят на органа за гражданска защита в страната.

От началото на епидемията 1694 души са били тествани положително за COVID-19, включително загиналите и оздравяващите, каза Анджело Борели на брифинг за пресата.

Още пет души починаха в Италия вчера, с което общия брой на жертвите на епидемията нарастна до 34 души – всички починали са от северните райони на Ломбардия, Емилия-Романя и Венето.

От 779 души, които все още са в болница в неделя, а 140 са били настанени в интензивни отделения, каза Борели

Си Цзинпин отложи посещението си в Япония

Токио и Пекин се споразумяха да отложат посещението на китайския лидер в страната на изгряващото слънце за есента.

Цзинпин не е посещавал Япония от 2008 година, съобщи ТАСС.

Посещението на китайския президент Си Дзинпин в Япония беше отложено поради продължаващото разпространение на коронавируса. Това съобщи в понеделник японският национален вестник „The Asahi Shimbun”.

Според правителствени източници Токио и Пекин са се се договорили да отложат посещението на Си Цзинпин поне до есента на тази година.

.Първи заразен с коронавируса в щата Ню Йорк

Първият случай на инфекция с новия коронавирус е регистриран от лекарите в щата Ню Йорк, пациентът е посетил Иран, заяви губернаторът на щата Андрю Куомо.

Коронавирусът се разпространява по Източното крайбрежие на САЩ. По-рано беше съобщено за инфекция в Масачузетс. Вчера Държавният департамент по здравеопазване на Роуд Айланд обяви първия „предполагаемо положителен“ случай на инфекция с COVID-19 – след като мъж, който е пътувал скоро до Италия се разболя.

По-рано АФП съобщи за втори смъртен случай в САЩ. Единият е на 70 години от Вашингтон, а вторият – в средата на 50-те и е от Сиатъл. И двамата починали са имали тежки съпътстващи заболявания

- реклама -