Британско списание: Летище на годината е новото в Истанбул

Читателите на британско списание обявиха летището в Истанбул за „Летище на годината”.

Летището в Истанбул получи мнозинството от гласовете на читателите на „International Airport Review”, като победи няколко международни летища като Хийтроу (САЩ), Сидни (Австралия) и Чанги (Сингапур), се казва в прессъобщението.

Летището е на път да се превърне в глобален център със своята уникална архитектура, силно развита инфраструктура и високи технологии.

Докато летището в Истанбул беше наградено в категорията „Избор на читателите: Летище на годината“, списанието обяви и други награди: Индийското международно летище „Кемпегова” получи награда за „Най-устойчива инициатива“; комплексът за терминали на средното летище в Абу Даби беше отличено за „Проект за иновативен дизайн“; летището в Единбург, Шотландия получи награда „Най-добра инициатива за достъпност“.

Летището в Истанбул, чиято първа фаза официално беше открита през октомври 2018 г., пое въздушния трафик от летище „Ататюрк” на 6 април.

Предвижда се то да обслужва 200 милиона пътници годишно с пълен капацитет, след като до 2028 г. бъдат завършени всички четири фази с шест писти.

- реклама -