Снимка: БНР

Британският турист, пребил човек с увреждания в Слънчев бряг, остава в ареста

Съдът остави в ареста британския турист, нападнал човек с увреждания в Слънчев бряг. Дани Джеймс каза, че съжалява

Районният съд – Несебър взе мярка за неотклонение “Задържане под стража“ спрямо английския гражданин Дани К. Той е привлечен като обвиняем за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Дани К. е привлечен като обвиняем за две престъпления. Около 00:40 часа, в к. к. Слънчев бряг, в комплекс „Виктория Палас“ до външен бар на басейн и до рецепцията на хотела, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той буйствал, замервал с обувки служители на хотела, нанесъл удари с юмрук по лицето на Ц. П., както и ритник с крак по десния глезен на К. И. Дани К. е обвиняем и за това, че на същата дата и място, в коридор на комплекса, чрез стискане за гърлото и нанасяне на удари по лицето, гърба и гърдите, причинил на К. Р. лека телесна повреда.

Районният съд – Несебър счете, че от събраните доказателства по делото до този момент може да се направи обосновано предположение, че Дани К. е автор на престъплението, в извършването на което е обвинен

От приложената справка за съдимост се установява, че обвиняемият не е осъждан. Независимо от това, в своето определение съдът взе предвид „начина и интензитета, както и проявената упоритост при извършването на деянията“. Съдебната инстанция счете, че е налице реална опасност, ако Дани К. бъде освободен да извърши престъпление. Обвиняемият заяви в съдебното заседание, че по време на случилото се е употребил алкохол.

Съдът счете, че е налице и последната предвидена в закона предпоставка за вземане на най-тежката мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия

А именно – наличието на реална опасност същият да се укрие, в случай, че не бъде задържан. Обвиняемият няма регистриран адрес на територията на страната, на който да бъде призован за предстоящите действия по разследване. След случилото се, британският гражданин се е спуснал от петия до първия етаж по колоната, счупил е витрината на стая за гости на първия етаж и е влязъл в нея, като впоследствие е бил задържан от органите на реда.

Районен съд – Несебър взе предвид и обстоятелството, че разследването е в самото начало, предстоят процесуално следствени действия, за което се изисква личното участие на обвиняемия.

Определението на Районен съд – Несебър може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас.

- реклама -