Британският парламент ще дебатира отложеното гласуване на сделката за Брекзит

Парламентът на Великобритания ще дебатира по решението на премиера Тереза Мей за отлагане на гласуването на предложеното от нея споразумение с Европейския съюз за Брекзит, което тя мотивира с очакване да получи допълнителни гаранции от Европейския съюз за предпазния механизъм за границата със Северна Ирландия.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че искането ще бъде разгледано на предстоящата тази седмица среща на евролидерите, но не се очаква предоговаряне на споразумението.

Днес британският премиер Тереза Мей започва консултации с европейските лидери в опит да получи от тях допълнителни уверения за споразумението за Брекзит, с които да убеди британския парламент да го подкрепи

Тереза Мей отложи гласуването на нейната сделка за Брекзит в Камарата на общините с надеждата, че ще успее да получи допълнителни гаранции от ЕС за „предпазния механизъм“ за ирландската граница, който не среща одобрението на целия политически спектър. Нейната надежди за предоговаряне на сделката бяха обаче бяха попарени от председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

- реклама -