Кариби

Британският парламент нищи кой е платил луксозна ваканция на Джонсън и гаджето му на Карибите

Опозиционни депутати в британския парламент настояват Борис Джонсън да разкрие кой е платил коледната му ваканция на Карибите.

Премиерът на Великобритания изпрати писмен отговор, от който става ясно, че предприемачът Дейвид Рос „е улеснил настаняването“ му заедно с неговата партньорка на частния остров Мъстик.

Той се намира в държавата Сейнт Винсънт и Гренадини, където Борис Джонсън и приятелката му отмаряли 10 дни по Коледа.

Посочва се сумата от 15 хиляди лири.

сн. БГНЕС

Малко след това от офиса на Дейвид Роси обясниха, че премиера не е бил настанен в него вила и той не е подпомагал финансово престоя му.

“Г-н Джонсън е потърсил г-н Роси с молба за помощ във връзка с ваканцията му на остров „Мъстик“. Той звънна на компанията, която стопанисва вилите и някой се е отзовал и е настанил премиера. Цената на нощувките е била 15 хиляди лири, но Дейвид Рос не е платил тези пари“, заяви говорител на бизнесмена.

Джон Трикет от лейбъристкото правителство в сянка прикани незабавни премиера консерватор да изясни кой е платил за луксозното му пътуване. Депутатката от Зелената партия Керълайн Лукас пък написа в Туитър, че забраната за министерски съветници да приемат каквито и да било гостувания или облаги явно „някак не е стигнала до премиера“.Още от 60-те години Мъстик е популярна дестинация за почивка на британски знаменитости, сред които са Мик Джагър, Дейвид Боуи и покойната вече принцеса Маргарет, сестрата на Елизабет Втора. Преди островът бе собственост на аристократа Колин Тенант, а сега се управлява от компанията „Мъстик“.

- реклама -