Тереза Мей

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок е петият кандидат за мястото на Тереза Мей

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви днес, че се включва в надпреварата за нов лидер на Консервативната партия.

Ханкок е петият кандидат за приемник на Тереза Мей на премиерския пост във Великобритания.

Освен Ханкок претенденти са бившият външен министър Борис Джонсън, сегашният Джереми Хънт, министърът на международното развитие Рори Стюарт и бившата министърка на труда и пенсиите Естер Маквей.

„Ще участвам в надпреварата за определяне на новия премиер, защото съм убеден от дъното на душата си, че се нуждаем от лидер за бъдещето, а не само за сегашния момент. Разбира се, че трябва да реализираме Брекзит и аз ще го направя“, каза Ханкок пред радио Би Би Си.

Брекзит британски парламент гласуване Мей

Тереза Мей обяви вчера, че ще се оттегли от лидерския пост в Консервативната партия на 7 юни, след като призна поражението на си опитите да прокара в британския парламент споразумението с Европейския съюз за Брекзит.

Опозиционната Лейбъристка партия иска избори възможно най-скоро.

Високопоставеният лейбърист Джон Макдонъл заяви днес, че партията му ще поиска вот на недоверие срещу правителството, ако прецени, че има шанс той да бъде подкрепен в парламента.

„Най-добре за нас е да напуснем ЕС със споразумение. Мисля обаче, че е възможно и сега изглежда все по-вероятно да излезем без сделка, тъй като според мен търпението на ЕС към постоянното отлагане от Великобритания е ограничено“, посочи Министърът на международната търговия Лиъм Фокс.

- реклама -