ваканция

Британски вестник: България е най-евтиното ваканционното място на сезона

Ако отидете на ваканция в Палма де Майорка ще платите за храна и напитки три пъти по-скъпо, отколкото в България. Така започва материал на британският вестник „Mirror”, в който се прави класация на най-изгодните места за почивка това лято.

„Топ дестинациите като Майорка и Италия ще направят дупка в джоба ви дори когато се налага да плащате за снаксове, кафе и безалкохолни напитки“, твърди вестника.

Четиричленно семейство, планирало да почива на Палма де Майорка може да очаква средно около 100 паунда сметка за обяд, вечеря и вино при 35 британски лири в Слънчев бряг. Четири пъти по-скъпо ще им струва консумацията ако изберат някой по-луксозен курорт като италианския Соренто, където за ден консумация на плажа ще им трябват около 164 лири.

Палма де Майорка, сн. „Mirror“

Шокиращата разлика в цените е направена в проучване между 15 различни дестинации, популярни за почивка сред британците. То е категорично, че българското Черноморие е с най-ниските цени.

Ако изберете по-евтино заведение в български курорт обяд за четирима може да ви струва не повече от 3.30 лири, пише още „Mirror”. В Португалия сумата скача на 8.98,  между 12 и 15 лири в Коста дел Сол – Майорка, 15.20 в Кипър и между 16 и 21 паунда в Италя.

В Поругалия може да се намери най-евтиното кафе – чаша от ободрителната напитка  е 60 пенита, докато в Лимасол, Кипър е 3.25. Бирата в България е 0.72, а в Корфу 3.15.

Слънчев бряг, сн. „Mirror“

Най-добрият съвет към семействата, които търсят бюджетна почивка е да преди това за домашно да проучат цените в отделните държави и да си направят реалистичен бюджет колко могат да похарчат. Обменяйте валута преди да заминете, за да не станете жертва на местни измамници и за да избегнете високите такси за плащане с карта в чужбина“, съветват туроператорите на Острова.

- реклама -