Британски пенсионер прегази и уби 36-годишен българин в Кипър

36-годишен българин е прегазен, докато се разхождал с майка си по пътя край град Пафос в Кипър. Сънародникът ни бил пометен след 18.30 ч. в петък (4 декември) от кола, управлявана от 75-г. британец, съобщават местни медии. Пенсионерът зад волана обяснил, че не видял пешеходеца в тъмното, тъй като липсвала маркировка, отделяща пешеходната част.

По-късно шофьорът на колата, 75-г. британски гражданин, бил задържан. Той оказал съдействие на полицията при разследването. Шофьорът е с отрицателен резултат както за алкохол, така и за наркотици.

Ден след инцидента жителите на Пафос излязоха на спонтанен протест за кратко и блокираха движението. Недоволните хора призоваха за спешен ремонт на пътя и изграждане на обезопасителни мантинели и маркировка.

36-г. българин е постоянен жител на Пафос и живее на острова от години. Познат е на местните и се ползва с много добро име.

Общинските лидери в района казват, че пътят, където се е случила катастрофата е тип селски и трябва да бъде разширен и обезопасен. Той няма настилки или улични лампи, докато в крайбрежната зона Потима понякога е наводнен от морето.

Българинът е баща на 2 деца, на 3 и 6 години. Бил е все още жив и контактен след удара. Линейката е пристигнала сравнително бързо и са го откарали спешно в отделението по реанимация в болницата в Пафос. Там обаче дежурният лекар единствено е потвърдил смъртта му, съобщават местните медии.

- реклама -