мъже

Британски депутат хвърли оставка след скандал с наркотици и мъже

Британски депутат хвърли оставка след скандал с наркотици и мъже.

Кийт Ваз от опозиционната Лейбъристка партия, беше записан миналия месец как плаща на двама мъже за сексуални услуги, съобщи в. „Сънди мирър”.

В един от разговорите Ваз предлага да купи кокаин, като уточнява, че той лично няма да го ползва. Освен това напомня на мъжа да донесе афродизиак, посочва АФП. Срещите се провеждали в апартамент близо до дома на депутата в Северен Лондон.

Комисията на Ваз отговаря за наркотиците и платената любов

След разкритията Ваз, който е женен с две деца, беше принуден да се оттегли от поста председател на влиятелната парламентарна комисия по вътрешните работи. Точно тази комисия се занимава с имиграцията, политиката по отношение на наркотиците и хората, предлагащи сексуални услуги.

В специално изявление депутатът аргументира решението, като посочва, че онези, които настояват другите да се отчитат, лично трябва да носят отговорност за своите действия.

Министър на Блеър

59-годишният Ваз беше министър по европейските въпроси в правителството на Тони Блеър и е един от първите британски министри с азиатски произход. Ваз е роден в Йемен в индийско семейство.

- реклама -