Ислямска държава

Британец разпозна в палач на Ислямска държава изчезналото си дете (ВИДЕО)

Британец разпозна в невръстен палач на „Ислямска държава” своя 13 годишен син. Преди дни джихадистите разпространиха пропаганден видео материал, на който се вижда как пет деца се готвят да разстрелят пленени кюрди. Сред тях се откроява русо и синеоко момче.

https://www.youtube.com/watch?v=7_5IxZ8UZ3c

Майката го отвела в Сирия

Бащата с шок разпознал в готвещото се за стрелба дете собствения си син Джо Джо. Преди три години, с майка му – бивша певица в рокбанда заминали за Сирия, където приели исляма и се присъединили към „Ислямска държава“.

Абу Абдулах ал Британи

Това е джихадисткото име на 13-годшния Джо Джо.

Той беше добро, нормално момче, търсеше бръмбари в парка. Не трябваше да допускам това. Странно е как са му промили мозъка”, казва пред „Индипендънт” бащата на малолетния джихадист.

Вербовката

Родителите на Джо Джо се развели малко след раждането му през 2004-та. Няколко години по-късно майката се влюбила в 20-годишния имигрант Джунаид Хусейн и се омъжила се за него.

По информация на вестника, майката на момчето Сали Джоунс сега се казва Ум Хусейн Британия или Бялата вдовица. Младият й съпруг бил убит при въздушен удар през 2015 година. Миналата година Джоунс заплаши през „Туитър“ с взривове в лондонското метро.

- реклама -