Федерика Бриньоне
Снимка: twitter.com/fisalpine

Бриньоне взе първа световна титла в кариерата си

Федерика Бриньоне завоюва първа световна титла в кариерата си. 32-годишната италианка спечели златото в комбинацията при дамите. Това беше откриването на Световното първенство по ски алпийски дисциплини в Куршевел/Мерибел, Франция.

Бриньоне, която в богата си спортна кариера е печелила Световната купа през 2020 година, и има три олимпийски медала, беше най-бърза в комбинацията от супергигантски слалом и слалом в днешния ден. Италианката даде първо време в супергигантския слалом от 1:10.28 минути и постигна второ време във втория манш в слалома от 47.19 секунди.

С успеха си тя стана най-възрастната шампионка в алпийската комбинация. И първата италианка с подобно постижение.

Единствената, която се движеше близо до нея по контролите, беше Микаела Шифрин. Американката отпадна броени метри преди финала на втория манш, пропускайки врата.

Така среброто остана за швейцарката Уенди Холденер, която завърши на 1.62 секунди от Бриньоне. Холденер беше най-бърза в слалома, но изпревари италианката с едва четири стотни.

Бронзова медалистка стана Рикарда Хаазер с изоставане от 2.26 секунди. Австрийката изпревари сънародничките си Рамона Зибенхофер и Франциска Грич. Шестицата се допълни от швейцарката Мишел Гизин, двукратна олимпийска шампионка в дисциплината.

- реклама -