„Брикел“ ще съди Сандов за клевета

„Брикел“ завежда дело за клевета срещу министъра на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов, съобщи изпълнителният директор на предприятието Янилин Павлов.

Искът е за нанесени вреди по Закона за задълженията и договорите. Конкретната причина за предприемането на тази крайна мярка от страна на дружеството към Сандов били „безпрецедентните и неверни твърдения, изнасяни в публичното пространство повече от 10 дни за дейността на предприятието и некоректно представените от него данни относно изпусканите емисии“.

По думите на Янилин Павлов от една седмица единственото, което се прави, е изнасяне на данни, които не могат да бъдат доказани. Днес за първи път ни бе предоставен протокол от РИОСВ в Стара Загора, но в него подобни шокиращи цифри, за каквито Сандов непрекъснато говори, няма, каза Янилин Павлов.

Той подчерта, че постоянно се извършват замервания на данните на атмосферния въздух с техни собствени измервателни уреди в Гълъбово и са постоянно проверявани от Изпълнителната агенция по околната среда и водите. Като всички резултати са достъпни и всеки контролен орган може да се запознае с тях. Изпълнителният директор на „Брикел“ заяви, че е срамно министър, дори и в оставка, да прави собствен пиар на гърба на едно работещо частно предприятие, осигуряващо работни места и обогатено енергийно гориво за няколко големи български градове.

- реклама -