Брайтън
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Брайтън обяви трети играч, заразен с коронавирус

Още един играч на Брайтън енд Хоув Албиън е дал положителна проба за коронавирус. Това съобщи изпълнителният директор на клуба Пол Барбър. Играчът, чието име не бе съобщено, е бил тестван вчера. Той ще бъде пратен под карантина за 14 дни.

Още през март чайките съобщиха за заразен в тима, но новият случай е по-притеснителен, тъй като е открит след прилагането на всички мерки за безопасност, предписани от правителството.

„За съжаление трети наш играч дава положителна проба. Въпреки всички предпазни мерки, които предприемаме в последните няколко седмици, в които не е имало почти никакви тренировки, още един наш футболист е заразен с коронавируса. Мисля, че това е притеснително за всички клубове. Искаме да сме сигурни, че предписаните протоколи за безопасност са изцяло в действие. Искаме да намалим риска до минимум“, коментира Барбър.

„Поискахме от Висшата лига пълен план за всички етапи от завръщането към игра. Първо трябва играчите да тренират на малки групи, след това трябва да има и тренировки, които включват контакт. След това и пълноценни тренировки за мач, а накрая и самият мач. Това са много етапи и те трябва да се изпълнят максимално безопасно“, допълни Барбър.

Брайтън е един от трите клуба, които обявиха официално, че са против мачове на неутралните терени във Висшата лига през юни. Другите два са Уотфорд и Астън Вила.

- реклама -