Доган, Пеевски, охрана, НСО

Бриг. ген. Емил Тонев: Националната служба за охрана може да бъде имитирана, но не и заменена

Националната служба за охрана е една от опорите на системата за защита на националната сигурност и е структура, която нито може да бъде заобиколена, нито пренебрегната! По своите умения, ниво на професионална подготовка, на ефективност и на прилагане на световните професионални стандарти, Националната служба за охрана може да бъде имитирана, но не и заменена. Това заявява началникът на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Емил Тонев в обръщение към служителите на НСО по случай професионалния празник на държавната охранителна служба.

В обръщението си началникът на НСО подчерта, че службата е съумяла да остане над равнището на ежедневното политическо заиграване. „В духа на най-добрите стандарти, с които винаги се е съизмервала, Службата за охрана запази професионална дистанция, въпреки многократните опити да бъде въвлечена като активна страна в политическия дневен ред. Професионализмът отново надделя над политиканстването“, заяви ген. Тонев.

Началникът на НСО отбеляза дискусиите по промените в законодателството на службата и посочи, че за първи път, откакто НСО работи по свой закон, на публична дискусия бяха подложени основни принципи и положения в самия закон, но и във философията на цялостната дейност на НСО – кого да охранява службата, с какви средства, при какви условия.

- реклама -