Бойко Борисов: На АМ „Хемус“ няма нарушения и това е официално обявено (Видео)

Брифинг на ГЕРБ в Бургас.

АДФИ не откри нередности при строителството на „Хемус“, това стана ясно малко след като Асен Василев обяви, че не може да състави правителство.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че тази новина идва след 6 месеца лъжи от страна на управляващите и Бойко Рашков.

„Една къщичка за птици не с направили, една велоалея. АМ „Тракия” година и половина вече не се поддържа. Тя вече е опасна за вашето здраве и живот. Средната лента не е ремонтирана, тировете карат в аварийната, а всички бягат в лявата. Това донесоха. Това не им беше достатъчно.

„Те знаят какво са направили. Знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат”, посочи Борисов.

„Тяхната правосъдна реформа беше това да намерят пост на Бойко Рашков. За седем месеца има внесени три законопроекта от цялата им мащабна реформа. Само един от тях е прие от управляващата коалиция. Тези момчета са от година и половина министри и се оказва, че при всяка проблемна ситуация има замесени полицаи и коли със специален режим на движение”, добави той.

По думите му от ГЕРБ няколко пъти са помогнали на „Продължаваме Промяната”. „Най-тежкият въпрос за това правителство беше изборът на шеф на БНБ.

Помогнахме. После Украйна – помогнахме. След това беше Северна Македония. Ние не само не ги атакувахме, а внесохме предложението.

След това бяха аматьорски изгонените руски дипломати. Въпреки всичко, ние пак ги подкрепихме, за да могат БСП да излязат чисти. Щяхме да ги подкрепим и за правителство. Все трима депутати щях да намеря”, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Нека малко да се смирят. Вярно, пак се канят да правят измами с машините. Да се надяваме, че този път ще сме по-бдителни”, продължи той.

„Радев причини много щети. Той доведе тези хора и животът ще му го върне сега за служебното правителство. Как ще оправя тиняка, който оставиха? Аз с моя опит не се наемам. Мога само да му пожелая успех”, посочи Бойко Борисов

Той кометира и тежката катастрофа с Георги Семерджиев – все по-често стават инциденти с коли с полицейски лампи. В багажника на тази кола е имало много пара от един контрабанден канал. Чух го в трамвая. За да не ме питате откъде знам – возих се и те си коментираха, в трамвая, каза още Борисов.

Той заяви, че партията му ще върне втория мандат и няма с кого да преговаря за третия.

„За третия мандат няма с кой да се преговаря. Ние имаме решение с БСП да не преговаряме. Христо Иванов каза, че ще си търси други приятели. Той каза, че ще сяда на една маса с ПП и ИТН. А за капак на всичко Петков му заби за меките китки“, коментира Борисов.

Той добави, че на предстоящи избори ГЕРБ трябва да победи със 7-8 процента разлика, за да „не могат да играят с машините“.

„Единствено, и Бог ми е свидетел и колегите, реваншизмът е като омразата и завистта – те изяждат отвътре. Ако тези момчета не бяха толкова злобни и брутални щяха да управляват много дълго. Народ, в който реваншизмът стане политика, е загубена на работа.

Ние подаваме ръка на всички. Толкова е тежко времето”, добави лидерът на ГЕРБ.

За третия мандат няма с кого да преговаряме, ние имаме решение с БСП да не управляваме.

Ако ПП бяха вкарали правителство, щях да намеря трима депутати, които да са ми верни и да ги подкрепя.

Христо Иванов каза, че ще си тръси други приятели, същите, които „Продължаваме промяната“ казаха, че са мафия.

Ние и сега, ако искаме, може да направим правителство с „Има такъв народ“, но няма да е работещо. Щяхме да подкрепим правителство на ПП, все щях да намеря трима депутати. В такава политическа ситуация няма защо да си хабим името.

Август няма да има газ. Ние няма да вземем втория мандат, защото имаме принципи“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той призова за бдителност, защото при предсрочни избори се готвят измами с машините. „Затова 8 процента трябва да ни е разликата“, добави Борисов.

- реклама -