Борисов за заболелите и жертвите от COVID-19: В момента сме във война! – ВИДЕО

Да се обединят всички партии около ваксините. За това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията.

„Да кажат какво искат от нас. Каквото кажат ще направим, а не да мрънкат от сутрин до вечер и да дават пример с Москва. Месеци наред давахме личен пример с ваксинацията. Говорихме за това. Виждам, че сега узряха за това и сега всички заговориха за ваксини. Хайде по темата ваксиниране да се обединим“, каза Борисов.

Според него здравните мерки, наложени сега, убиват бързите темпове на ваксинация, защото се дават зелени сертификати и на хората с една доза. „Ако днес се ваксинират с първата доза, чак след 3 седмици е втората и тогава ваксината ще даде резултат. Ако се вдигне ваксинацията на 60 000 ще излезем дълготрайно от кризата. Сега тестове се купуват до изборите. Ама държавата и народа ще ги има и след изборите. Сега имаме над 70 000 карантинирани. С по 5000 карантинирани на ден, ако продължим така, по време на изборите ще имаме над 100 000 карантинирани. Как ще гласуват тези хора? Децата искат да ги тестват, ама родителите или учителите да не се ваксинират“, обясни лидерът на ГЕРБ.

„След 12 часа вечер работихме, след като излизаха резултатите. Затова подавам ръка и сме готови да помогнем. Единственият полезен ход е да се убеждават хората и да се ваксинираме над 70%. Това го направи белия свят. Иначе ни дават пример с Москва – пълен локдаун. По Европа тръгнаха по нощни барове и дискотеки“, заяви още Борисов.

„Ние сме в ЕС и НАТО. Добре, че Ангелов и щабът се опънаха да купим „Спутник“, а парламентът ни притискаше, за да се стигне до толкова много починали в Русия и локдауна, който обявиха. Не се нерим по Франция, Германия и Америка. Вече и за локдаун заговориха, защото и в Москва е така и е по-лесно. Тези експерименти със зеленените сертификати, с тестовете, които ще въвеждат за децата, хубаво ще похарчат едни пари, но това се правеше посвета от една година. Тогава всички бели държави, включително Китай, минаха 70% ваксинирани, като единствен начин да се излезе от кризата“, каза Борисов и добави: „Радев показа, че еднолично ръководи това правителство. Дори премиерът Янев не му се чува гласа, за съжаление.

Като кризисен пиар на кандидата за президент Румен Радев определи Борисов думите на вътрешния министър Бойко Рашков от вчера в предаването „Лице в лице“, че от ГЕРБ подготвяли купуване на гласове за 14 ноември. „Когато Радев вижда, че си заминава вади Рашков. Да го коментираме и да му обръщаме внимание. Ние им се надсмиваме. Само, че надсмиването на днешната дата, в този тъжен Димитровден би било проява на лошо възпитание. Затова не го правим.“

ПП на ГЕРБ дават извънреден брифинг. Гледайте тук на живо.

Текст: 24 часа

- реклама -