Бойко Борисов: Арестът ми е решен по време на оргия с пици на кристали (Видео)

Поздравявам украинския народ с деня на независимостта на Украйна.

Поздравявам ги за храброто поведение. Не толкова храбри и чисти са хората, които парардират с тези думи, каза Бойко Борисов на брифинг.

„Това е решение, взето по време на оргия с пици на кристали“. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментир окончателното решение на Софийския административен съд, според което арестът му през март е бил незаконен.

„След като се отърваха от терора в МС, много хора започнаха да разказват как е извършена тази грозна сцена. Те са знали, че това е незаконно. Това е взето на една оргия с много уиски, бяло вино, пици на кристали с единствена задача да ме извлечат пред децата. И точно тези хора, които видно са корумпирани, са се захванали да правят съдебна реформа и техният сатрап да е едноличен господар в КПКОНПИ“, посочи Борисов.

Окончателно: Борисов е арестуван незаконно

България имаше договор с Газпром. И България трябваше да купува по 86 евро, само че не купува на тази цена от Газпром. Купува от една компания която се казва „Вие Румъния“.

Тази компания „Винтерсхау Румъния“ е собственост на „Газпром Швейцария“. Тоест „Газпром“ е 100% собственик на „Газпром Швейцария“.

България купува газ от тази компания до последния ден на правителството на Петков. Купува газ на 110 евро. Имате дадени две фактури – едната за 108 другата за 111.

Това каза  Делян Добрев, коментирайки ситуацията с газа у нас.

„И какво се получава. Тия 110 евро отиват в румънския „Газпром“, от там в Швейцарския Газпром“, а от там, според нас, част от тях отиват в едни офшорки на Промяната. Колко отива там, не знаем.

Но от „Газпром Швейцария“ най-вероятнои отиват пари, защо смятаме така. Защото няма никакво друго обяснение, защо вместо да  купуваш директно от „Газпром“ на 86, да купуваш от румънския „Газпром“ на 110 евро. От тази разлика от Швейцария част от тях се прехвърлят по офшорки“, продължи той.

Какво се случва накрая, „Газпром получава 110 евро минус комисионите. Кой печели от тази схема?“, зададе въпрос Добрев.

„Вероятно, въпросителните, офшорките на Промяната. Пуснали сме на ДАНС, на МВР, печели и самия „Газпром“. Когато се съгласяваш на такава схема трябва да има плюс и за двете страни.

Вероятно не взема 86, а повече, иначе защо да се съгласи на тази сложна схема. Кой е губешщят – българското общество. Колко губи – 28%.“, каза още той

„Вероятно сте забелязали в студията, като ги питат, вярно ли, че е руски газа и те почват да се гърчат. Не само , че е руски, а си е директно на Газпром, но е по-скъп. На това трябва да дадат отговор Промяната – защо купуват газ на 110 евро, а не на 86“, подчерта бившият енергиен министър.

„Едва ли не има някаква връзка между ГЕРБ и служебния кабинет, не сме го критикували достатъчно. Аз пък виждам голяма връзка между Демократична България и служебния кабинет. Защото ДБ е купувала газ от Газпром. Фактурите са пред вас. Направете проверка, вижте на кой са тези фирми“, отвърна той на обвиненията на ДБ, че заедно със служебното правителство работят за интересите на руския енергиен холдинг.

„Те са купували. Забележете периода – от 1 юли до 31 юли. Те бяха на власт до 2 август, тоест до последния си ден са купували газ от „Газпром“ на завишени цени. Единственото обяснение, което даваме, е, че са отивали пари в офшорки. Не може да е от глупост, наивност, че нищо не можеш“, добави Добрев.

„Помните, че ние преди два месеца с колегата Радо Чолаков пуснахме 10 страници сигнал до ДАНС и МВР. Получихме отговор от ДАНС, които казаха, че е извършена проверка, след приключването на която материалите са предоставени на Върховна касационна прокуратура. Отговор от МВР два месеца няма. Писахме писмо до Демерджиев, с което го запознаваме с нашия сигнал и да ни информира за хода на нашата преписка, за да не се окаже, че тя е заметена под килима. Тук става дума за стотици милиони евро и то са руски газ“, разкри още Добрев.

От своя страна Томислав Дончев заяви, че от икономическата прогноза на БНБ става ясно, че брутният вътрешен продукт ще е 2%.

„По текущата сметка на платежния баланс ще има отрицателно салдо. „По-интересното обаче е друго. По данни от статистиката за януари-април 2022 отрицателното с Русия 3 млрд. 740 млн. лв. Влошаването на търговското салдо е над 2 млрд. 450 млн. лв. Т.е. за този период България е станала три пъти по-зависима от Русия по линия на стокообмена си. Големите числа безпощадно показват, че това, което каза преди малко господин Добрев, е правилно“.

„Големите числа безпощадно доказват, че това, което показа Добрев е правилно. Това, което не го вижда простото око, го вижда статистиката. Българската политика е задушена от лъжа и лицемерие. Имаше едни политически сили, които водят една яростна антируска риторика и в същото време купуват руски газ чрез посредници на по-висока цена“, заяви той.

„Това, което предизвика изненада от моя страна е позицията на политическите лидери, които са готови да протестират, да не се къпят, да стоят на студено, но да не купуваме газ от Газпром. Но иначе няма проблем да купуваме през посредници на Газпром. Е, това не го разбирам“, каза Дончев.

Вчера ексминистърът на енергетиката Александър Николов заяви, че българия купува руски газ, след спирането на доставки. Но отхвърли обвинението на ГЕРБ, че се е купувала газ на по-висока цена. Предадохме фактурите и всички данни на медиите, проверете дали е фалшиво. От вчера Христо Иванов с пълно мълчание.

Нека да подпишем още днес за 100% пълна диверсификация. ДБ, кажете къде да дойдем да си сложим подписа, разкри Борисов.

Политическото лицемерие е ужасно в момента. Протестират пред президентството, но и ПП и ДБ казват, че БСП са най-добрия партньор, каза Борисов.

На 16 август Демерджиев заяви, че почивните бази на МВР са ползвани за частни апртията. Как един водещ не пита някой от „промяната“. По мое време щеше да има репортажи, разследвания…

На 22 август замминистър разкрива, че пощите бяха хакнати заради куриерска фирма. Следствието от тази атака не е отстранено.

Томислав Дончев заяви на свой ред, че от икономическата прогноза на БНБ става ясно, че брутният вътрешен продукт ще е 2%: „По текущата сметка на платежния баланс ще има отрицателно салдо. „По-интересното обаче е друго. По данни от статистиката за януари-април 2022 отрицателното с Русия 3 млрд. 740 млн. лв. Влошаването на търговското салдо е над 2 млрд. 450 млн. лв. Т.е. за този период България е станала три пъти по-зависима от Русия по линия на стокообмена си.

Големите числа безпощадно показват, че това, което каза преди малко господин Добрев, е правилно“.

Той изтъкна, че яростната антируска реторика не се връзва с реалното „усвояване“ на благините от бизнеса с Русия. „Това, което предизвиква учудване от моя страна, е позицията на други политически лидери, които са готови да не се къпят, да стоят на студено, за да не се подновяват отношенията с „Газпром“, но те нямат нищо против да купуваме газ от „Газпром“ чрез посредници“, разкри той.

Сега разказват какво се е случвало в Министерски съвет – пици с кристали, бяло вино, много уиски, ресторани – оргии, коментира Бойко Борисов.

- реклама -