Борисов с остра критика към ПП и ДБ заради „Газпром“ (Видео)

Борисов с остра критика към ПП и ДБ заради „Газпром“. Бойко Борисов критикува остро „Продължаваме Промяната и „Демократична България“ заради позициите им по отношение на „Газпром“. На „Демократична България“ им трябваше няколко месеца, за да разберат за какво става въпрос, заяви Борисов.

Ние много се зарадвахме, когато Асен Василев каза, че България никога повече няма да преговаря с „Газпром“. Но на 14 август 2022 г. той казва „Ако „Газпром“ могат да продадат евтин газ – защо не“. Разликата между двете му изказвания е само два месеца, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

„Уважаеми Христо Иванов, промяната доведе до хаос и разруха“, каза Борисов.

Ежедневно се оплитат в лъжите си, смята той и подплати тезата си с цитати на Кирил Петков от медиите.

Според Борисов кабинетът „Петков“ е оставил най-важното нещо за държавата – газа, на служебното правителство.

Защо колегите от ДБ спряха на говорят за Лукойл?, пита Борисов. В декларацията им освен „Газпром“, трябва да фигурира и Лукойл, смята той. Защо има двоен аршин?

Къде е решението на Министерския съвет, с което те резервират капацитет, за да докарат 7 танкера?, пита още Борисов. „С постановление еди кое си вие резервирате ли танкери, резервирахте ли както казва Кирил Петков паркинг?

Или искате танкерът да мине и да му източите газа. Това са състави на престъпление и понеже разследващо е вътрешното министерство, се надявам след чадърът от Бойко Рашков да бъдат зададени всичките тези въпроси. Те бяха много гласовити в обясненията и са направили куп самопризнания. Но всичко това се сипе върху обществото. Служебното правителство незабавно трябва да резервира слотове за 2023 години“, смята Борисов.

В политиката е като във футбола – има можещи и неможещи, обясни Борисов.

В понеделник ДБ подаде жалба във ВАС срещу решение на ЦИК за организация на машинното гласуване

“Браво, бе Христо! Ние от 2 години ви казваме какви измами правят с машините. И сега като разбрахте, че няма да сте вие и Рашков няма да контролира изборния процес, изведнъж писнахте, че партиите, НПО-та и учените ще има достъп до изборния код. нали и ние това искахме преди половин година, а вие тогава ни отказахте”, обърна се към ДБ Борисов. “Но днес се радваме, че ни подкрепят за  “Газпром”, призоваваме ги да напишат и “Лукойл” в своята декларация, абсолютно и за машините, ако искат ще го жалим и ние, защото измамата продължава”, каза още той.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено