Борисов за третия мандат: Има реални шансове да стане (Видео)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра депутатите на партията в централата на ГЕРБ, за да бъдат очертани важните теми, по които ще се работи през следващите дни. Сред тях бяха цените на горивата, помощ за хората с увреждания и новите реактори на АЕЦ „Козлодуй“.

ГЕРБ призова служебното правителство да провери какво се случва по бензиностанциите, защото цените на горивата отново са тръгнали нагоре. „Ако не се приеме нашият закон в четвъртък, „Лукойл“ ще продължи да прибира по 3 млрд. лв. за сметка на българските граждани. Безобразие е бензинът и дизелът да са по 3 лв.“, каза бившият министър на енергетиката и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев на срещата. „Друга важна тема за нас е започването на изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“. По тази тема работим от 10 години. Имаме лицензирана площадка и ОВОС“, уточни той.

„Воля имаме, като партия, като група, като разбиране за тази тема и от ядрена държава в клиенти ли трябва да се превърнем? Аз съм оптимист, че тези теми ще минат с огромно мнозинство, защото депутатите в парламента не искат да са повече в сянката на предишното управление. Ако се приеме проектът, всеки, който отиде на бензиностанцията, ще си вземе единия лев. Защо при 36 долара на руския петрол, който само ние в Европа преработваме, благодарение на ПП, натъжавате хората?“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

И за горивата, и за реакторите ще има огромно мнозинство, защото е правилно, убеден е лидерът на ГЕРБ.

По думите му и преработването на Плана за възстановяване ще мине с огромно мнозинство, защото е правилно. „Утре е кръглата маса относно промените в съдебната система – нека спрат да говорят празни приказки, а да го направят. Поел съм ангажимент да влезе и медиацията, обещахме на съдийското съслови“, разкри Борисов.

Борисов коментира дали има шанс да се сформира правителство с третия мандат. „Що се отнася до третия мандат, има реални шансове да стане, ако отиде в ДБ. Ако отиде във Възхода, може да събере някакво мнозинство, но то няма да е стабилно, няма да сработи, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

„Не знам дали самите хора, които гласуват за ДБ, ще се съгласят да направят коалиция с БСП“, посочи той.

„Извинявам се на Христо Иванов, не съм искал да го унищожавам като политик“, каза той.

„Правителството на проф. Габровски събра 115 депутати. Ако прибавим и 20-те на ДБ, става стабилно мнозинство. Важното е да се подпишем под това, което ще изпълняват, за да не шикалкавят. Само в този вариант може да има стабилно правителство. И тогава ПП щат не щат тези неща трябва да ги подкрепят. В момента партията на Промяната зае мястото на една ляво-либерална формация и те няма как да се разположат вдясно. А и да се разположат, ДБ трябва да се съобразяват с техните популистки решения. ПП-тата са изолирани от всички закони и проекти. Само 63-ма от 240 са гласували декларацията им. А ние много повече. Е, кой е в изолация тогава?! Срамно е, като петно са, и не гласуват с тях, само и само да не се прилепят за тях. Само малко кураж от страна на Христо“, призова бившият премиер.

„За радост, цените на уралския петрол падат и можем да живеем по-евтино, отколкото преди войната. А войната става все по-кръвопролитна, историята ще осъди Путин“, изтъкна Борисов.

„Искам хората да са усмихнати, щастливи, лъчезарни, а в петък да си пожелаем щастлив уикенд“, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

- реклама -