Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията на НС за изменения в Конституцията (Видео)

И на лидерска среща през миналата седмица, на която и аз присъствах, имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев имаше ясна договорка, че не ни трябват нови трусове. Нашата група ще участва единствено в заседанията, които касаят измененията в Конституцията. Няма да подкрепим нито един законопроект на МС, докато няма ясен механизъм за взимане на решения. Това заяви на брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ групата не поставя условия, а някой умишлено търси провокации, но не уточни кого визира. „Очакваме да преразгледат отношението си към мнозинството, ако считат, че това е коректно отношение, може да продължат“, заяви Атанасова.

„Въпреки че имахме постигната формална договорка с колегите от ПП-ДБ на лидерска среща.

Това, което наблюдаваме в последните часове е, че за пореден път не се спазват ангажименти“, това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ на брифинг пред журналисти.

Тя заяви, че конкретният повод сега е решенията, които еднолично взема министърът на здравеопазването по отношение на болница „Пирогов“.

„Тази тема е дискутирана с нас и преди това и имахме личното уверение на министър-председателя,

че няма да има политически намеси не само в сектор здравеопазване,

но и в нито един обществен сектор,

така че никой от управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически“, каза Атанасова.

„Знаете, че темата за МВР, служби за сигурност, вълнуваше нас и вас и обществото в последния месец, но тази тема се измести от фокуса и вече се спекулира с темата „Здраве“, допълни тя.

Тя допълни, че Бюджет 2024 не е одобряван от никого, но са си дали сметка какво означава държавата да няма бюджет.

Много по-важният въпрос е обаче как ще продължим оттук-нататък. Без доверие не може да се продължи, всеки трябва да преосмисли действията и думите си, призова Атанасова.

Депутатът Делян Добрев заяви, че темата за дерогацията за „Лукойл“ вече е и европейска тема. „Не изключвам в следващите дни да се опитат да провокират протести“, коментира Добрев по повод намерението на компанията да продаде активите си в държавата.

По повод смяната на директора на „Пирогов“ председателят на здравната комисия Костадин Ангелов заяви, че „Пирогов” е на печалба, а основата в смяната на директора е обявяването  случая със съветника на военния министър Мустафа Емин. Няма скандал с конкурсите в болницата, заяви Ангелов.

- реклама -