Бразилия - Сърбия

Бразилия срещу Полша на финала на Световното по волейбол

Бразилия стигна финала на Световното първенство по волейбол, след като надигра с 3:0 гейма Сърбия – (25:22, 25:21, 25:22). Превъзходството на селесао дойде от великолепното представяне на разпределителите Бруно Резенде и Уилям Аржона. Това е пети пореден финал за тима. Съперник ще е Полша, който се справи със САЩ. Така поляците се добраха до възможност да защитят титлата си. Финалът е повторение на този отпреди четири години, когато Полша спечели на свой терен.

Бразилия - Сърбия
Фонтелеш бе неудържим
Ключът към успеха за Бразилия – разпределителите

В първия гейм Бруно осигури отлични нападения за центровете и диагоналите на тима. Лукас Сааткамп отбеляза 10 точки, като бе стопроцентов в атаките си – 7 от 7. Бразилия поведе след 25:22. Във втория гейм играта отново беше в обсега на сърбите, но те не намираха решение за атаките през центъра. След 25:21 Бразилия вече бе на гейм от финала. В третата част Никола Гърбич опита да промени развоя чрез Уруш Ковачевич и Александър Атанасийевич, но не успя – 25:22. 39-годишният Аржона се справи блестящо в този гейм, а Филипе Фонтелеш завърши 8 от последните 12 атаки в мача.

Полша устоя на САЩ

Полша победи САЩ с 3:2 (25:22, 20:25, 23:25, 25:20, 15:11) във втория полуфинал от Мондиал 2018. Този сблъсък бе далеч по-оспорван от първия. Поляците взеха първия гейм, но след това американците спечелиха следващия два. Така соченият за фаворит тим се доближи на гейм от успеха. Играчите на Витал Хайнен обаче показаха много характер и воля, за да вкарат мача в тайбрек. Там те спечелиха с 15:11, за да стигнат финала.

- реклама -