Бразилия
Снимка: twitter.com/CBF_Futebol

Бразилия ще изиграе контроли в подкрепа на Винисиус

Бразилия включи две контроли в кампания срещу расизма в подкрепа на Винисиус Жуниор. Нападателят на Реал Мадрид беше обиждан на расистка основа в мачовете от испанската лига този сезон. Последният случай беше срещу Валенсия преди дни.

Двете контроли са срещу Гвинея в Барселона на 17 юни и срещу Сенегал в Лисабон три дни по-късно.

Централата е обсъдила с Винисиус подробностите около двата приятелски мача. Нападателят на Реал Мадрид е подкрепил идеята.

Бразилската централа също така стартира национална кампания срещу расизма в мачовете от местната лига. Първенството започва този уикенд. С лозунга „Няма мач с расизъм“ бразилската асоциация има за цел да разшири борбата, започнала през 2022 година при новия президент Едналдо Родригес, който настоя за промени в законодателството, според които футболните власти и бразилската съдебна система прилагат по-строги наказания срещу расизма по стадионите.

Бразилия все още е без селекционер на националния отбор. Тимът отново ще бъде воден от временния треньор Рамон Менезеш. Той ще обяви състава за контролите утре в Рио де Жанейро. За тази цел Менезеш ще пътува от Аржентина, където в момента тече световното първенство за младежи до 20 години, до Бразилия.

- реклама -