Густаво Кампаняро

Бразилец започна тренировки с Лудогорец

Бразилският полузащитник Густаво Кампаняро се присъедини към Лудогорец.Халфът, който има италиански паспорт, се включи в тренировките на „орлите“ на лагера в Смолян.  Густаво Кампаняро идва от френския Евиан, за който има 22 мача и 3 гола. Преди това Кампаняро е носил фланелката на италианския Верона. В Серия А през сезон 2014/2015 e играл рамо до рамо с голямата звезда Лука Тони и е записал 20 мача с 1 гол. Две години по-рано Густаво е бил част от друг водещ отбор в Италия – Фиорентина.

В момента Густаво Кампаняро е собственост на бразилския Брагантино, но договорът му изтича. В момента, в който контрактът с настоящия му клуб приключи, той ще бъде картотекиран в БФС и ще получи фланелката с номер 10.

Идването ми в България е изключителна възможност за мен. Познавам двама играчи от настоящия отбор на Лудогорец – Сисиньо и Джонатан Кафу. Играл съм срещу тях в Бразилия. Гледах двубоя Лудогорец – Реал (Мадрид) по телевизията и съм впечатлен. Поемам голяма отговорност с пристигането ми в България. Вярвам, че отборът отново ще играе в Шампионката лига.

Бразилецът е вторият нов играч в Лудогорец от началото на лятната подготовка. Преди няколко дни с петкратните шампиони подписа защитникът Игор Пластун.

- реклама -